Pages

Thursday, March 13, 2014

Stop Sending Aid to Dictators

Slutte å sende Aid til diktatorer

Av William Easterly
Time_oppress_FLAT.JPG13 mars 2014 (Time) - For mye av USAs utenriksbistandsmidler hva jeg kaller autoritær utvikling. Det er da det internasjonale samfunnet-eksperter fra FN og andre organer-razzia i den tredje verden og tilbyr rent teknisk bistand til diktaturer som Uganda eller Etiopia om hvordan å løse fattigdommen.
Dessverre er diktatorer 'eneste motivasjon for å holde seg ved makten. Så utvikling eksperter kan få noen veier bygget, men de blir ikke vedlikeholdt. Eksperter kan synke borehull for rent vann, men brønnene bryte ned. Enkeltpersoner har ikke de politiske rettigheter til å protestere katastrofale offentlige tjenester, slik at de aldri bedre. I mellomtiden er diktatorer igjen med kontanter og tjenester for å støtte seg opp-mens straffe sine fiender.
Men det er en annen modell: fri utvikling, der fattige mennesker, hevde sine politiske og økonomiske rettigheter, motivere offentlige og private aktører for å løse sine problemer, eller å gi dem midler til å løse sine egne problemer.
Sammenligne frie utvikling i Botswana med autoritære utviklingen i Etiopia. I Etiopia i 2010, Human Rights Watch dokumentert hvordan autokraten Meles Zenawi selektivt tilbakeholdt bistandsfinansiert hungersnød lettelse fra alle unntatt regjerings-partimedlemmer. I mellomtiden demokratisk Botswana, selv om tørke-utsatt som Etiopia, har hatt flere tiår med suksess i å hindre hungersnød. Regjeringen lettelse regissert av lokale aktivister går dit tørken rammer.
I etterkrigstiden, har land som Chile, Japan, Sør-Korea og Taiwan hell fulgte stien av fri utvikling, ofte på tross av internasjonal bistand, ikke på grunn av det. Mens utenrikspolitiske hensyn har ofte ført Amerika for å støtte opp diktatoriske regimer, trenger vi en ny regel: ingen demokrati, ingen hjelp. Hvis vi virkelig ønsker å hjelpe de fattige, kan vi ikke akseptere diktatorer 'falsk røverkjøp: ignorere våre overgrep, og møte de materielle behovene til dem vi undertrykke. I stedet må vi argumentere for at de fattige har de samme rettighetene som de rike overalt, slik at de kan hjelpe seg selv.

No comments:

Post a Comment